Wednesday, October 11, 2006

Au Revoir Simone till Sverige!

I våras skulle Au Revoir Simone besöka Lund. Mejeriet hade tryckt upp flyers där det stod att Vashti Bunyan + Tralala + Au Revoir Simone skulle spela samma kväll. Jag kallade det årtiondets bokning och var alldeles lyrisk och det kändes för stort för att vara sant. Det blev förstås inställt.
Nu verkar det som att Au Revoir Simone trots allt kommer hit i november istället. På deras hemsida finns en turnéplan för Europa med tre spelningar i Sverige.

Wednesday, November 15 - Uppåt Framåt, Göteborg
Thursday, November 16 - Spy Bar, Stockholm
Friday, November 17 - Blekingska nationen, Lund

Fint att Lund avslutar deras turné men vad fan tänkte Monstera med när de la en spelning på Spy Bar? 23-årsgräns och popkonsert har aldrig gått hand i hand.
Som så många andra bra band är Au Revoir Simone från Brooklyn. De har lång väg att resa och den här gången vågar jag inte lita på att de kommer hit förrän de faktiskt står på en scen i London.

Au Revoir Simone - Through the Backyard of Our Neighbours
Au Revoir Simone - Hurricane













När vi ändå talar om Au Revoir Simone så undrar jag också vem det var som fick för sig att Europa är lika med smaklöshet. Visst var deras debutalbum Verses of Comfort, Assurance and Salvation billigt på cdon men jag borde nog ha satsat på importen istället. Någon som har omslaget till vänster och vill byta bort det? Nä, tänkte väl det...

No comments: